"Съгласно новата наредба за обществения ред тази година 21 запалянковци от двете агитки няма да бъдат допуснати на стадион "Васил Левски" за мача Левски - ЦСКА- София. Това обяви зам.шефът на СДВР Антон Златанов на брифинг по повод предстоящото дерби тази неделя. 

По думите му въпросните фенове ще бъдат предупредени писмено от органите на реда. В случай, че някой от тях се доближи до стадиона, той ще бъде разпознат.

Зам.-шефът на СДВР обясни, че ако все пак има пробиви и тези запалянковци бъдат заловени на мача, ще бъдат наказани с 1 година лишаване от свобода или същия период пробация.

Златанов посочи, че мерките за сигурност ще бъдат в цяла София, във всички квартали. В зависимост от броя на феновете автобусите от надземния градски транспорт ще бъдат ескортирани с полицейски коли.

От МВР са се срещнали с агитките на двата отбора и са се разбрали да няма шествия. Всички групи трябва да вървят по тротоарите.

Още от утре движението около стадиона ще бъде затворено, а паркираните автомобили ще бъдат премествани за тяхна безопасност.

По думите на шефа на СДВР засилено ще бъде и видеонаблюдението по време на мача.

Комисар Златанов поясни, че след мача при равен резултат агитката на гостуващия отбор ще бъде задържана докато излезе другата агитка.

При победа за един от отборите, агитката на победителя да изчака трябва да изкача на стадиона, докато феновете на противниковия отбор се изтеглят.

Билети на касите около стадиона няма да бъдат продавани в деня на мача. Те могат да се закупят онлайн, уточни шефът на СДВР.

По думите му преди началото на срещата феновете ще бъдат проверявани в две зони - около 50 м. преди стадиона и точно на входа.

Забранява се лицата на феновете да бъдат покрити със шапки или шалове, както и да се използват пиротехнически средства.

Златанов увери, че мерките ще бъдат особено засилени, тъй като мачът е на обяд и се очаква да присъстват много деца.