51 кучета от приюта на ОП "Екоравновесие" са осиновени през септември, съобщи директорът на дружеството Веселин Асенов.

Причина за увеличението на осиновените кучета е успешната кампанията "Подари си приятел", която реализираме през последните месеци, каза Асенов. Събития с кучета от приюта през есента са провеждани в столичен МОЛ и в парк "Заимов".

"Подари си приятел" на Женски пазар

"Подари си приятел" на Женски пазар

Инициативата за осиновяване на домашни любимци ни среща с 4 кучета

От "Екоравновесие" ще продължат кампанията през есента заедно с верига зоомагазини. От там гражданите ще могат директно да осиновят куче.

Процедурата по осиновяването е облекчена и тя се реализира с попълване на документи на място единствено срещу данните от личната карта на новия собственик. "Със събитията по кампанията "Подари си приятел", искаме да покажем на обществеността, че нашите кучета са здрави, социални, добре гледани и могат да бъдат добри домашни любимци. Осиновяването не е емоционален момент, а отговорно решение. Ние и нашите доброволци, запознаваме хората с културата на отглеждане, с грижите и с ползата от кастрацията на домашните любимци", посочи още Асенов.

По време на събитията от кампанията, извън приюта, на място, досега са осиновени 22 кучета.

16 кучета намериха дом с кампанията "Подари си приятел"

16 кучета намериха дом с кампанията "Подари си приятел"

Кампанията продължава и следващите месеци с инициативи на открито

През септември от екипите на "Екоравновесие" са заловени 307 кучета. От тях 218 от тях са кастрирани. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 13 кучета.

За съжаление продължава изхвърлянето на домашни кучета и поколението на домашни кучета, коментира още Веселин Асенов. В приютите има както кучета от смесени породи, така също ротвайлери, питбули и хъскита и други.

"Подари си приятел" от общинския приют за кучета

"Подари си приятел" от общинския приют за кучета

Всеки желаещ може да разходи, да си поиграе и да осинови куче на място

За месец септември изразходваните финансови средства за дейността на предприятието са 147 105 лв., като в тях влизат разходи за ветеринарно медицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника. В сумата е включена и поддръжката на трафопоста за приюта в "Горни Богров", сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, почистване на изгребните ями, обслужване на МПС, заплати и осигуровки на работниците и служителите.