В продължение на три поредни недели в периода 23 април - 7 май общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи част от кучетата от приюта в с. Горни Богров.

Събитието ще се проведе в столичния мол Sofia Ring Mall, където всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание - да ги осиновят на място.

Събитието ще започне в 12:00 часа и ще се проведе в присъствието на заместнк-кмета на Столична община по екология Йоана Христова. Инициативата е част от кампанията "Подари си приятел", която популяризира осиновяването на кучета от общинския приют.

В рамките на събитието доброволци от приюта ще запознават на място гостите на мола с историите на кучетата и ще съдействат на желаещите да ги разходят и да си поиграят тях. В случай, че някои си хареса куче, екипът на "Екоравновесие" ще осигури на място облекчена процедура за осиновяване на кучета, така че всички, които искат да си "подарят приятел", ще могат да сторят това на момента.

Всички кучета от общинския приют в с. Горни Богров са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, което освобождава собствениците им от полагаемия се годишен данък за отглеждане на куче в домашни условия.