Жители на Хасково готвят протест срещу използването на институциите като бухалки и в подкрепа на свой съгражданин, съобщават от "Да, България". 

Гражданите ще се съберат утре пред сградата на Агенцията за социално подпомагане - Хасково на протест под надслов "Децата ни не са бухалки".

Повод е безпричинно спиране на детските надбавки за едно от децата на Станимир Стоянов - активист на "Да, България!" и редовен участник в протестите в Хасково, част от националните демонстрации с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Миналия петък Стоянов разбрал, че надбавките са спрени с мотив, че едно от децата му не посещава предучилищна група. Това обаче не било вярно.

Мъжът е извадил необходимите документи и оспорва решението на социалните с жалба в Административния съд - Хасково. Той подозира, че има опит за сплашване заради участието му в различни протестни акции.

Той обяснява, че детето му посещава редовно подготвителна група и няма нито едно неизвинено отсъствие. Ходел и на протестите с баща си.

Друга причина да вижда репресия в действията на социалните била, че минути преди да бъде уведомен за спирането на детските надбавки, той е бил призован да се яви в полицията в Свиленград.

Поводът бил негова жалба в Административния съд срещу забрана от кмета на Свиленград на планиран протест на автомагистрала "Марица". Призовката обаче е била за явяване на място само час след получаването ѝ, а хасковските полицаи му обяснили, че ако не отиде подлежи на глоба.

Анонимни граждани пък призовали в местни медии да се сезират социалните служби, защото Станимир Стоянов водел някои от децата си на протестите в Хасково и в София.