В края на настоящата седмица се очаква застудяване. Поради това от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информират, че е желателно водачите да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни.

По високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.

С 60 млн. лв. поддържат републиканските пътища през зимата

С 60 млн. лв. поддържат републиканските пътища през зимата

Аврамова обещава най-строгите санкции, ако фирмите не чистят пътищата

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов от утре, 13 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3 000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н.
По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества, информират от пътната агенция.

10 съвета за шофьорите през зимата

10 съвета за шофьорите през зимата

От СБА дават препоръки за безопасността по пътищата

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, подчертават от АПИ.

Не тръгвайте с летни гуми към проходите, съветва АПИ

Не тръгвайте с летни гуми към проходите, съветва АПИ

Очаква се рязко влошаване на времето