Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост. Това съветват от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Падналият сняг от нощта до момента на места е до 40 см.

От агенцията съветват, че за повишаване безопасността на движение всички пътуващи по пътя Момчиловци - Виево - Лъки - Рожен задължително трябва да са с вериги.

През прохода "Превала" и пътя Батак-Доспат е ограничено движението за превозни средства над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета.

За утре е определен оранжев код за за дъжд и снеговалежи в областите - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят по 24 часа.

За актуалната пътна обстановка всички граждани могат да следят на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, или на денонощен телефон 0700 130 20.