Мъж е попаднал в ареста, защото се е опитал да спаси куче, влачено завързано за колата от собственика си.

Както самият Милко Величков пише в профила си във фейсбук, не е вярвал, че и на него това може да се случи.

Той е прекарал 24 часа в ареста с повдигнато обвинение по чл. 325 от наказателния кодекс, в една килия заедно с трима циганина, обвинени по същия член. Само че тримата му съкилийника са оказали съпротива по време на арест и са обиждали служебни лица.

Самият Милко Величков разказва случката, заради която попаднал в ареста:

В събота, към 15:30 докато си оправял мотора и докато една купчина дечурлига си играели на улицата, кола минава с висока скорост, а на теглича е закачено е влачено куче.

Горкото животно се е влачило по корем в продължение на поне 200 м, а шофьорът очевидно е нямал намерение да спре. Освен това шофьорът е бил преследван и от едно такси, явно с намерението и то да спре безумието.

Милчо Величков настигнал колата и с помощта на други съседи извадили шофьора от колата и започнали разправия. От разказа на Милчо се разбира, че е гръмнал във въздуха, за да спре агресията. Той лично подал сигнал на 112.

Оправданието на собственика на кучето е, че го бил забравил, докато го разхождал. Милко чул и коментари, че "Животното си е мое и ще си правя каквото искам", "Ако искам и прасе ще си вържа и ще си го тегля".

Следи от кръв и изпражнения на животното е имало видими поне от около 100 м.

След цялата разправия и дошлите на място няколко патрулки, а Милчо е бил отведен в районното с постановление за задържане за 24-часа и с повдигане на обвинение по чл.325 от НК.  

Собственикът на кучето обаче бил оставен да се прибере в вкъщи и според Милчо е много спорно дали ще бъде обвинен в каквото и да било.

Приятели на Милко призовават за негова защита в социалните мрежи.