През следващите години борбата за принципи в българското общество ще се изостри, но ще дойде ден - по-скоро рано, отколкото късно, когато новите поколения българи ще заживеят в нормална европейска държава.

Това се казва в обръщение на Атлантическия съвет на България, който днес отбеляза три години от основаването си.

"Минахме досега през доста трудности, защото е трънлив и криволичещ и пътят на нашата все още изграждаща се правова държава. През идните три години едва ли ни предстои нещо по-различно. Нещо повече. Очакваме борбата за принципи да се изостри, както и ударите против нас. Очакват ни обаче и много успехи, защото ние имаме все повече нови приятели, последователи и привърженици в едно пробуждащо се гражданско общество. Това е най-голямата ни награда.

Днес е третият 15 юни, който отбелязваме. Или по народни вярвания - Видовден. И не случайно се учредихме точно на този ден. Нашата кауза остава неизменна, а дейността ни като граждански гарант на евроатлантическия избор на България продължава да набира скорост. Ще дойде ден, по-скоро рано, отколкото късно, когато новите поколения българи най-накрая ще заживеят в една нормална европейска държава. Държава, която ще отворя пред тях възможности за свободно кариерно развитие и постигане на личен просперитет и щастие." - отбелязват атлантиците в своето послание.