С Декларация в подкрепа на свободата на словото излезе екипът на програма „Форум" на Кабелна телевизия „Димитровград" след извършения снощи акт срещу телевизията.

Излъчването на програмата е било прекъснато късно снощи.  

Неизвестни извършители са срязали магистралните кабели, по които се разпространява основната местна медия.

Според екипа на телевизията, атаката е част от предизборната „кампания" на опонентите на кандидата за кмет на Димитровград и собственик на медията, Любомир Богданов.

Богданов е основният опонент на сегашния градоначалник Димитър Хаджииванов.

Според телевизионния екип, атаката срещу телевизията е продиктувана от последните излъчени материали.

Във вторник програма „Форум" е излъчила репортаж за правителственото решение, с което средствата за строежа на местната пречиствателна станция са отклонени за други проекти.

Материалът е уличавал сегашната управа, в лицето на кмета Хаджииванов, в бездействие, което според телевизията е довело до загубата на средствата.

Излъчено е и мнение на  депутатите Евгени Чачев от ДСБ, Костадин  Паскалев от БСП, Мартин Димитров от СДС и Георги Димитров от Атака, потвърждаващи съмненията около пренасочването на средствата.

Излъчена е и поредица от интервюта в подкрепа накандидатурата на Богданов, сред които мнението на треньора на ЦСКА, Стоян Младенов и други общественици.

Това е второтоподобно действие срещу кабелната телевизия, след като ден преди това е бил срязан и основният оптичен кабел, който осигурява нейното разпространение.

И в двата случая е действано професионално- пораженията са на ключови места, което води до прекъсване на сигнала на цели квартали и села.

Програма „Форум" е основната медия в Димитровград и дава възможност за изява на всички кандидати за местните избори, съгласно депозираната в ОИК тарифа