Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч. местно време, пише "24 часа". Общо жертвите са 11 - деветима застреляни в двата бара, отделно нападателят и майка му са открити мъртви с огнестрелни рани в апартамента си.

Според непотвърдена официална информация една от жертвите е българин, мъж на около 40 г. от Мездра. Той е вдовец, с малко дете. Живее и работи в Erlensee. Все още не е ясно дали близките му са уведомени за трагедията. 

От МВнР заявиха за news.bg, че проверяват информацията и към момента не могат нито да потвърдят, нито да отрекат дали има наш сънародник сред жертвите на нападението в германския град. 

По информация на bTV, които се позовават на близки на убития българин, той е работил в едното заведение.

"Аз съм първата - с неговата приятелка, на мястото, чакали сме до 6 ч. резултати, обявиха имената на мъртвите", каза братовчедката на мъжа, която също живее в района. По думите ѝ той от 2 г. е в Германия и работел при българка в бара.

Смяната му трябвало да бъде от 18 ч. до 2 часа през нощта. Когато се чули за последно по телефона, не е казал да има някакъв проблем в заведението.

Неизвестни лица застреляха 8 души в два бара в германския Ханау

Неизвестни лица застреляха 8 души в два бара в германския Ханау

Не е известно какви са мотивите...

Припомняме, девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

По информация на вестник "Билд" стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие. В колата му са открити боеприпаси и пълнители, допълни изданието. 

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. "Кеселщат", където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.

Нападението в Германия свързано с ксенофобия и тероризъм

Нападението в Германия свързано с ксенофобия и тероризъм

Вътрешният министър на провинция Хесе заяви, че има ксенофобски мотив зад стрелбата

Председателят на парламента Цвета Караянчева изпрати съболезнователен адрес до председателя на Бундестага на Федерална република Германия Волфганг Шойбле.

В текста се изразява съболезнование към семействата и близките на загиналите. България остро и категорично осъжда всички прояви на насилие и ксенофобия, не приема и не може да намери оправдание за смъртта и болката на невинни хора, пише Караянчева. 

Стрелецът от Ханау оставил писмо и видео с крайнодесни възгледи

Стрелецът от Ханау оставил писмо и видео с крайнодесни възгледи

Общо с нападателя са загинали 11 души