Заради повишаването на напрежението в района на Близкия изток и развитието на военния конфликт на територията на Израел авиокомпанията "България Еър" информира, че е принудена да анулира полети FB 571/2 по линията между София и Тел Авив на 19 и 22 октомври 2023 г.

Полетите са били планирани по редовната линия на авиокомпанията. За 19 октомври е било предвидено излитане от София в 18:00 ч., с връщане от Тел Авив в 21:20 ч., а в неделя - излитане от България в 23:30 ч. на 22 октомври и обратен полет в 04:50 ч. на 23 октомври. Полетите се отменят заради извънредни обстоятелства, свързани с повишения риск за самолетите в района над зоната на въоръжения конфликт.

​Националният превозвач предоставя на пътниците възможност за безплатна замяна на билетите от и до Тел Авив в рамките на една година, въпреки че полетите са отменени поради фактори извън контрола на авиокомпанията.

Отложиха извънредния евакуационен полет до Тел Авив
Обновена

Отложиха извънредния евакуационен полет до Тел Авив

Самолетът ще излети утре от летище София

"България Еър" съветва за актуална информация да се следят официалният сайт на авиокомпанията и профилите ѝ в социалните мрежи.

По-рано днес БНТ информира че български граждани са успели да се приберат в България с редовен полет от Тел Авив. Пътниците са били предимно чуждестранни граждани. Следващият редовен полет до София, с който могат да пътуват наши сънародници, е след ден.

Още около 20 българи искат да бъдат евакуирани от Тел Авив

Още около 20 българи искат да бъдат евакуирани от Тел Авив

След последния полет на правителствения самолет до Тел Авив не е имало българи, останали на летището в града