Тенис турнирът АТР 250 Sofia Open няма да се състои тази година, съобщава БНР.

Той беше планиран за периода 4-11 ноември. Българската федерация по тенис обаче посочи, че поради обстоятелства извън нейния контрол е била принудена да откаже домакинството на турнира.

Вследствие на обявеното военно положение в Израел Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) предложи на БФТ София да замести Тел Авив като организатор на турнира.

За краткото време федерацията успя да осигури нужните разрешения, но въпреки усилията намирането на адекватна зала за провеждането на събитие от световен мащаб се оказа невъзможно, отбелязват от БФТ.

Те благодарят на многобройните фигури от управлението на държавата, притекли се на помощ в организацията на домакинството. Датите на евентуалния балотаж в местните избори обаче не позволили събитието да се проведе в "Арена София".

ЦИК започна разяснителна кампания за местния вот на 29 октомври

ЦИК започна разяснителна кампания за местния вот на 29 октомври

Кмет на кметство ще се избира в населени места с над 100 жители с постоянен адрес там

Според БФТ фактът, че АТР се е обърнала към България като първи избор за домакин на турнира, показва доверието във възможностите на федерацията.

Решението на АТР е ясно послание, че в следващите години България отново ще получи право чрез Sofia Open да бъде част от календара на мъжкия професионален тур, отбелязват от БФТ.

Междувременно Централната избирателна комисия излезе със становище по отношение провеждането на турнира АТР 250 Sofia Open, което съвпада с балотажа на местните избори на 5 ноември.

От ЦИК уточняват, че са препратили писмото към Столичната общинска избирателна комисия, тъй като тя е компетентна и определя местата за приемане на книжата от секционните избирателни комисии след края на вота.