Съществува опасност градският транспорт в редица общини да спре. Кризата с коронавируса е свързана и с трайно намаление на пътникопотока. Това коментира зам.-кметът на София Дончо Барбалов пред БНТ.

По думите му трябва да се запази работеща системата на градския транспорт, защото ако хората се върнат към личните превозни средства, ще е пагубно за екологията.

Барбалов обясни, че през последните месеци има три кризи - тази с цените на природния газ и електрическата енергия, здравната криза и неприемането на държавния бюджет. Отваря се сериозен дефицит в намаление броя на пътниците, като 60 млн. лв. е спадът на приходите от превозни документи, посочи той.

Сдружението на общините щели да получат указание от Министерство на финансите, че ще се прилага контрол върху общите разходи за електроенергия. След приемане на държавния бюджет ще бъде внесен и общинският за компенсация на градския транспорт, допълни зам.-кметът.

По повод режимите на уличното осветление в няколко общини, Барбалов каза, че се надява лампите да не се включват и изключват като в дискотека.

Барбалов иска още над 6 млн. лева за градския транспорт и чистенето в София

Барбалов иска още над 6 млн. лева за градския транспорт и чистенето в София

Предлага актуализация на бюджета на СО за 2021 г.