БЧК започна раздаването на хранителни продукти от ЕС за софиянци, които са с ниски доходи, съобщиха от БЧК.

От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост ще получат 1098 уязвими жители на столицата, допълнително включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане. 

Служители и доброволци на БЧК и представители на районните кметства в София ще раздават хранителните пакети до домовете на всеки един от хората, получаващи топъл обяд от общините.

За възрастни хора над 65 години, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в списъците на АСП, раздаването ще се извършва също до домовете на всеки един чрез служители и доброволци на Столичната организация на БЧК.

Разнасянето на пакетите ще стартира на 08.04.20 г. в 9.00 часа от трите временни раздавателни пункта на БЧК:

ж. к. "Младост" 1, бл. 506, офис на БЧК

ж. к. "Люлин" 7, бл. 711, вх. Б,офис на БЧК

Сточна гара - бул. "Данаил Николаев" №8, бл.3

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.