За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак до Варна и Бургас през летния сезон, БДЖ пуска 15-дневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Потребителите ще могат да закупят предварително билети до 17 септември 2017 г.

С предварителната продажба на билети до Черноморието БДЖ дава възможност на пътниците да планират своите пътувания и да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

Желаещите да пътуват в спален или кушет вагон могат да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. От БДЖ припомнят, че 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Цялата информация за свободните места във влаковете потребителите могат да получат от служителите на билетните каси и гишетата "Информация" в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

За определени влакове потребителите могат да закупят билетите си онлайн на сайта на БДЖ, като това също може да стане предварително. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.