И въпреки че традиционният ежегоден марш на "Безсмъртния полк" няма да се проведе в Русия, то в България и през 2023 г. той ще тръгне по улиците.

До този момент координатори на Безсмъртния полк са заявили шествия както в повечето областни и по-големи градове, така и в градчета, и села у нас.

"В полка се събират наследниците на Героите - българи и гражани на СССР, дейци от Съпротивата в Европа и света, които са дали принос в борбата за разгрома на фашизма и национал-социализма през 20-ти век".

Фондация "Безсмъртният полк" апелира всички българи, които пазят спомена за своите роднини - жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията.

От Фондацията се надяват под знамената на марша да се съберат още повече наследници и родственици на дейците от борбата срещу фашизма, които "да понесат гордо и достойно фотографиите на Героите".

Тази година в организирането на марша се включват Фондация "Безсмъртният полк" и други организации като: Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация "Съюз на съотечествениците", Движение "Че Гевара" - България, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение "Русофили", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация "Устойчиво развитие за България", Сдружение "Александър Невски", Съюз на българските журналисти, Форум "България-Русия", Национално сдружение "Заедно с Русия" и много други.

Маршът на „Безсмъртния полк“ няма да се състои

Маршът на „Безсмъртния полк“ няма да се състои

Заради риска, който съществува в регионите на РФ, не само в Крим