Движението в центъра на столицата остава затруднено, заради продължаващите блокади на двете възлови места - площада пред президентството и кръстовището на "Орлов мост". Връзката на бул. "Дондуков" с "Тодор Александров" е свободна за движение, съобщи БНР.

Оборудвани с вода и храна демонстрантите са готови да посрещнат поредния горещ ден на открито и нямат намерение да свалят блокадите.

Обстановката и при двата палаткови лагера към момента е спокойна. Напрежение обаче е възникнало тази нощ, след като 33-годишен мъж е подпалил шатра в района на Орлов мост. Огънят е бил потушен за минути. Пред полицаите мъжът разказвал, че действията му не са били умишлени, а става въпрос за невнимание от негова страна.

Демонстрантите показаха пред журналистите следите от вандалската проява и увредената им шатра. 

"Дойдоха някакви хора, които въобще не са нито от протеста, нито имат нещо общо с нас. Просто проявиха агресия. Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се правят тези неща, да се палят и т.н. Ние се опитваме просто да си оправим държавата, искаме просто нашите искания да бъдат изпълнени. Нищо друго", казват протестиращите. 

По думите им не правят нищо лошо и от тяхна страна не е имало никаква агресия. 

Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково
Обновена

Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково

"Нашата държава твърде дълго вървя назад и ние повече път назад нямаме"

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие.

Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Очаква се майките от "Системата ни убива" да организират в късния следобед протестно автошествие до Банкя.