От 3 юни 2019 г. Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение сребърна възпоменателна монета "Евлоги и Христо Георгиеви" от серията "Българско възраждане".

Цената на монетата е 78 лева.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината "1879" върху лентата. В околовръст има надпис "БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА" и номиналната стойност на монетата, която е "10 ЛЕВА". На лицето на монетата пише и годината на производство - 2019 г.

На обратната страна на монетата са изобразени Евлоги и Христо Георгиеви на фона на сградата на Софийския университет, а над тях - надпис "ЕВЛОГИ И ХРИСТО ГЕОРГИЕВИ".

Монетата е пусната с тираж от 3 000 броя и е от сребро с проба Ag 999/1000. Тя тежи 23.33 грама и е с 38.61 милиметра радиус.

Монетата ще се продава в БНБ - на две каси на пл. "Княз Александър I" № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. "Михаил Тенев" № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 3 до 5 юни 2019 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета "Евлоги и Христо Георгиеви" ще се продава без ограничения.