Петър Мавродиев, който е с увреждания и подкрепя протеста се срещна с премиера Бойко Борисов, за да му сподели проблемите на хората с увреждания. След сълзите имаше усмивки. Сълзите не са признак на слабост, а на сила, сподели след срещата пред медиите той.

На разговора са присъствали и социалният министър Бисер Петков и вицепремиерът Томислав Дончев. Петър и баща му са доволни, че са получили разбирането на властта и уверение, че проблемите им ще бъдат решени. Стигнало се е до консенсус, че трябва да се работи.

Не сме излезли да търсим пари, е казал бащата на Петър на министър-председателя. Излезли сме да търсим един нормален живот за хората с увреждания, подчерта той.

Оставят момче с увреждания на грижите на Борисов

Оставят момче с увреждания на грижите на Борисов

Искат премиерът да разбере нуждите на хората с увреждане

Бойко Борисов дал обещание, че исканията им ще се случат. Обещал рехабилитационни центрове и социалните услуги да са насочени към нуждите на хората. Утре той има среща с майките. Бойко Борисов се поинтересувал от потребностите на Петър.

Той си говори с мен, както аз с вас, като с нормален човек, разказа той за разговора с премиера. Минали на "ти".

Проведохме нормален човешки разговор, подчерта Петър Мавродиев. Искам да остана в България, разказа още той. Разговорите в МТСП продължават. Въпреки положителната развръзка Петър и баща му ще се присъединят към протеста на майките на деца с увреждания довечера.

Над 400 лв. за хората с тежки увреждания, обеща Бисер Петков

Над 400 лв. за хората с тежки увреждания, обеща Бисер Петков

Работим, за да преустановят протестите

Първоначалното заглавие на текста е "Борисов превръща сълзите на Петър в усмивка". Променено е с оглед развитието на ситуацията и протеста на хората с увреждания.