Семейство остави сина си, който е с детска церебрална парализа, на грижите на премиера Бойко Борисов, предаде БНР. В знак на протест Емил Мавродиев от Пловдив, баща на момчето е пристигнал в София, за да влезе в приемната на министър-председателя и да остави сина си на грижата му.

Бащата е приготвил и багаж и инструкции за грижите за сина му.

Над 400 лв. за хората с тежки увреждания, обеща Бисер Петков

Над 400 лв. за хората с тежки увреждания, обеща Бисер Петков

Работим, за да преустановят протестите

Синът му Петър Мавродиев наскоро е станал пълнолетен и е приет в Пловдивския университет, където ще изучава "Специална педагогика".

"Реално нищо не очаквам, защото когато човек очаква, накрая остава разочарован", коментира момчето и допълни, че желае да види дали някой ще му обърне внимание.

Манолова: Хората с увреждания имат еднакви проблеми

Манолова: Хората с увреждания имат еднакви проблеми

Въпросът не е до субсидии, а до подкрепа

"Просто искам да видя дали реално на някой от тези хора, които са отговорни за законопроектите, за финансирането и за цялата държава ще обърне внимание на един такъв обикновен човек, като мен, който има нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да мога да покажа интелектуалния си потенциал", обясни Петър Мавродиев.

Бисер Петков връчи по проектозакон на всеки от протестиращи лагера зад НС

Бисер Петков връчи по проектозакон на всеки от протестиращи лагера зад НС

Манолова призовава за обединение на хората с увреждане

Баща му изтъкна исканията си Борисов да разбере за нуждите на хората с увреждания.

"Някаква задънена улица виждам, с която не мога да се справя. Поради тази причина, понеже мисля, че човекът, който може да се справи с всичките тези неща и който е най-отговорен за държавата и за всички нас - затова идвам и ще му оставя Петър, да се грижи оттук нататък за него", категоричен е бащата.

Снимка 370907

Източник: БГНЕС