На 26 април Синдикалната организация на КТ "Подкрепа" и Независимият синдикат на служителите от НАП продължават протестните си действия, поради отказа на изпълнителния директор Галя Димитрова да участва в преговорите за постигане на споразумение за структурни промени в отдел "Оперативен контрол" и НАП като цяло.

Утре от 17 и 30 часа двете синдикални организации ще проведат протестен митинг-шествие с маршрут: от ул. "Аксаков" 21-31, по ул. "Шишман", пл. "Народно събрание", ул. "Московска", ул. "Дунав", по бул. "Дондуков" до сградата на ЦУ на НАП.

Данъчните излизат на протест в София

Данъчните излизат на протест в София

Шестват срещу съкращаване на почти 300 служители

Припомняме, на 16 април, имаше протест на данъчни служители. Повод за недоволството им е предвиденото съкращение на около 300 данъчни служители.

Миналият петък синдикатите очакваха изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова да започне преговори за постигане на споразумение за структурните промени. Настояват, докато не се подпише удовлетворяващо страните споразумение, да не се предприемат действия по съкращаване на кадри от НАП.

Същият ден, финансовият министър Владислав Горанов обяви, че съкращения в щата на Националната агенция за приходите (НАП) няма да има. Т

"Промените засягат 3% от служителите на НАП, като числеността на отдел "Фискален контрол" ще бъде увеличена с числеността на отдел "Оперативен контрол", поясни министърът.

Съкращения в щата на НАП няма да има, увери Горанов

Съкращения в щата на НАП няма да има, увери Горанов

Промените засягали 3% от служителите на НАП