Никой не е наранен, никой не е уплашен, няма опушени хора, всички села са уведомени, че димът, който се отделя, не е противопоказен. Това заяви собственикът на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев заяви пред БНТ повод запалилия се цех за тротил в завод "Дунарит".

Той уточни, че пожарът е възникнал не в склад, а в производствен цех. По думите му веднага след установяване на пожара е задействан евакуационен план и е съставен щаб за действие.

Всички хора са извадени от района на завода. Няма какъвто и да било проблем за здравето на когото и да било. Всички планово са изведени на десетата минута от района на завода, подчерта той.

Горя цехът за тротил в завод "Дунарит"
Обновена

Горя цехът за тротил в завод "Дунарит"

Работниците са били евакуирани

Гебрев уточни още, че всички села, които са намират в непосредствена близост, са предупредени да бъдат спокойни, че това е един пожар и няма нищо повече от това какво да се случи.

В момента се прави подготовка за облитане с дрон за получаване на първоначална информация за размера на пожара. Единственото нещо, до което може да доведе, са материални щети, допълни собственикът на "Дунарит".