На страницата на фен клуба на "Локо София" се появи позиция, с която те остро осъждат появилите се в медиите публикации за надписите върху Мемориалния парк в Хирошима.

Феновете на "Локо София" в Хирошима са двама работници на Софийската опера

Феновете на "Локо София" в Хирошима са двама работници на Софийската опера

Те вече са уволнени и не са в състава на турнето в Япония

Феновете определят новината като фалшива. В тази връзка представяме позицията на фен клуба без редакторка намеса:

В последните дни станахме свидетели на тонове жълто-кафява помия изляла се по повод един надпис на ламаринена ограда в японски парк, част от мемориален комплекс Хирошима.

"Новината" бе представена и раздухана като "оскверняване на паметник", "вандалски човеконенавистен акт", бяха включени нинджи, самураи, якудза, покемон и пиле мляко. По нея се упражняваха множество знайни и незнайни БеГе "журналисти". Фалшивата новина се разпростря мълниеносно, бе моментално раздухана и украсена в България, но не и в Япония, където бе отразена в един кратък репортаж.

У нас много умело бе отклонено вниманието от злободневните теми за българското общество - то бе насочено към един надпис на една ламаринена ограда, вместо към причината за умиращи млади хора чакащи за трансплантации, увеличението на цената на природния газ, поредните схеми с калпаво изпълнени "ремонти" по магистрали, улици и площади, стандарта на живот на стотици хиляди българи живеещи с 220 лева пенсия и т.н. и т.н.

Българите "подхлъзнали се" и направили надписа сами се предадоха на властите, направиха пълни самопризнания и дори вече понесоха соята отговорност и наказания. А Вие си направете изводите за целокупната българска "журналистика" и нейната отговорност и способност в отразяването на представените и новини.

Припомняме, че надписи "Локо София" се появиха на Мемориала в Хирошима , а външното министерство осъди проявата като оскверняване на мемориала на жертвите от атомните бомбардировки от 1945 година. 

Външно осъди вандализма срещу паметника в Япония

Външно осъди вандализма срещу паметника в Япония

Надписи "Локо София" се появиха на мемориала в Хирошима

Вчера, 17 октомври стана ясно, че двама технически служители на Софийската опера са писали на три места в Парка на мира. 

Полицията в Хирошима търси фенове на "Локо София"

Полицията в Хирошима търси фенове на "Локо София"

Мемориалът на жертвите от атомните бомбардировки е надраскан с графити