Красимир Гергов е продал 80% от двете си телевизии - ТV2 и Ринг ТВ.

Това съобщава купувачът - компанията Central European Media Enterprises в прессъобщение, публикувано на сайта им www.cetv-net.com.

От медийната компания обявяват, че са сключили споразумение за придобиване от Top Tone Media Holdings Limited на дял от 80% в два български телевизионни канала - TV2 и спортния Ринг ТВ.

Очаква се общата сума, която ще бъде платена за 80% от двете телевизии да възлезе на около 172 млн. долара.

Сделката трябва да бъде финализирана до две седмици.

Central European Media Enterprises ще сключи и консултантски договор с Красимир Гергов, който ще продължи да участва със съвети в развитието на TV2 и Ринг ТВ.

Майкъл Гарин - главният изпълнителен директор на компанията заявява, че: „Тази придобивка е важна поредна стъпка в разрастването ни пазара в Централна и Източна Европа. Навлизането на българския пазар е първата нова територия за компанията от три години и показва възможностите ни да продължим да се развиваме в региона. С нетърпение очакваме навлизането си в България, която има динамична икономика и бързо нарастващ рекламен телевизионен пазар".

Central European Media Enterprises разполага с телевизии в шест държави от Централна и Източна Европа, като достига до около 90 млн. зрители. Телевизионните й станции са разположени в Хърватска (Nova TV), Чехия (TV Nova, Galaxie Sport, Nova Cinema), Румъния (PRO TV, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV International), Словакия (TV Markiza), Словения (POP TV, Kanal A) и Украйна (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino and Citi).