GLOBUL ще инвестира всички приходи от SMS-и, изпратени в мрежата на компанията на Коледа, 25 декември 2006 г. или общо 150 000 лв. за целите на своята социална програма „Да чуем детските мечти" през 2007 г, съобщиха от компанията.

За втора поредна година, GLOBUL финансира програмата, насочена към подобряване на уменията за общуване и социализацията на българските деца в неравностойно положение.

С вложените през миналата година средства в програмата екипи от психолози и артисти проведоха занимания по арт-комуникация с над 200 деца от училището-интернат за деца с умствени увреждания "Н. Й. Вапцаров" в Елхово и домовете за деца и юноши "Пеню и Мария Велкови" във Велико Търново и "Св. Николай Мирликийски" в Благоевград.

Предвижда се през 2007 година в програмата да участват деца от още две институции в страната, които ще бъдат определени по специални критерии.

Същността на заниманията по арт-комуникация е децата да се научат да общуват свободно и да развият умения и качества, които да им позволят да се справят по-лесно в реална обществена среда след напускане на институцията.

Методите за работа, които се използват са изкуство, арт-терапия, психодрама, социодрама, ролеви игри.

Програмата „Да чуем детските мечти" се реализира с подкрепата на Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ).Неин посланик на добра воля е певицата Белослава.