Майсторите-занаятчии в Хасково протестират срещу премахването на дървените павилиони, в които излагаха изработеното от тях и настояват за възстановяването им, съобщи БНР.

В протестно писмо до общината занаятчиите предупреждават, че протестът е безсрочен и мирен, но ако не се стигне до споразумение, ще поискат оставката на кмета Станислав Дечев.

Според протестиращите занаятчии проблемите им започнали миналото лято, когато в дървените къщички, където са излагали и продавали продукцията си, са били демонтирани.

Регионалният председател на Националната занаятчийска камара в Хасково Йовко Латев пояснява, че тези дървени павилиони са им особено важни в тази криза.

Кметът на града Станислав Дечев твърди, че занаятчиите са поставили в протестната си нота искане за незабавно връщане на павилионите в центъра на града и поставянето им там целогодишно.

"В нотата, която са направили, няма компромисен вариант. Искат дървените къщички да са точно тук в центъра, но това никога не е бил занаятчийски пазар", допълва Дечев.