Жителите на столичния квартал "Витоша парк" все още са без достъп до домовете си, съобщава bTV.

Припомняме, над 400 души от 9 блока не могат да стигат нормално до жилищата си. Единственият път до столичния жилищен комплекс "Витоша парк" минава през паркинга на Симеоновския лифт. Собственикът на паркинга "Витоша ски" обаче е започнал да поставя заграждения около имота, което може да прекъсне връзката на комплекс "Витоша парк" с останалата част на града,

Столична Община реагира на това, като посочи, че това е спор между частни собственици, а в такъв спор общината не може да взима страна.

Адресът, които е записан на личните карти на, живеещите във "Витоша парк" е улица "Арх. Никола Лазаров" №15. Улицата обаче се намира на половин километър от жилищата. Към момента единствения "път", през който може да с емине ту се отваря, ту се затваря от "Витоша ски".

Според гражданите от столичния квартал натискът се дължи на очакваното съвсем скоро произнасяне на прокуратурата по техен сигнал. През 2009 г., когато блоковете били построени е бил подписан договор между фирмата, която управлява комплекса и общинското предприятие "Въжени линии", което по-късно се е превърнало във част от "Витоша ски". В подписания документ били уредени условията за преминаване през паркинга.

Хората обясняват, че "Витоша ски" предложила обходен вариант, но по мнение на жителите на квартала той е напълно незаконен.

Исканията на живеещите във "Витоша парк" са общината да изпълни първоначалния проект за улица. Общината обаче отказва да вземе отношение, защото намира конфликта за частен.