Тунис ще изисква отрицателен PCR тест от всички пристигащи, независимо дали са ваксинирани, съобщиха от МВнР.

Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и мерките срещу разпространението на COVID-19. По информация на посолството ни в Тунис, считано от 27 октомври 2021 г., всички пътници, независимо дали са ваксинирани, трябва да представят отрицателен PCR тест с QR код, направен не по-рано от 72 часа към момента на регистрация.

Ваксинираните могат да правят антигенен, вместо PCR тест при пристигане в Англия

Ваксинираните могат да правят антигенен, вместо PCR тест при пристигане в Англия

Купуват го от частни доставчици

Ако не бъде представен отрицателен резултат от PCR тест, на пътника ще бъде отказана регистрация. Сертификатът за отрицателния резултат трябва да бъде предоставен на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис.

Пътуващите, които нямат поставена пълна ваксина, включително туристите от организирани пътувания, подлежат на задължителна 7-дневна карантина в определени от властите хотели. Разходите са за сметка на пътниците, които трябва да представят ваучер. В последните 24 часа на периода трябва да бъде направен PCR тест, като при негативен резултат карантината се прекратява.

Списък на хотелите за карантиниране може да намерите тук: https://www.mfa.bg/embassies/tunisia/news/31561

От Външно акцентират, че е задължително попълването на исканата информация в приложението https://app.e7mi.tn, отпечатване и подписване на генерираните от приложението два документа (здравен формуляр и декларация), които се представят за проверка от авиокомпаниите преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис.

Подробности за мерките при пътуване до Тунис се намират на сайта на МВнР, в раздел "Коронавирусът - как да пътуваме", на адрес: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Africa/tunisia

При нужда от съдействие българските граждани в Тунизийската република могат да се обръщат към посолството ни в Тунис на следния номер: +216 71 798 962, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +216 29 835 428. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на посолството: embassy.tunis@mfa.bg. ​