Националният системен интегратор "Информационно обслужване" внедри Система за управление за борба с подкупването (СУБП).

Тя е съгласно международния стандарт ISO 37001:2016, като "Информационно обслужване" e сред първите компании и организации у нас, която успява да отговори на изискванията на стандарта.

Посочва се, че Системата за управление за борба с подкупването съдържа мерки за откриване и оценяване на риска от подкупване, както и за предотвратяване, разкриване и вземане на мерки по отношение на подкупването. Тя е напълно интегрирана с останалите системи за управление в "Информационно обслужване".

"Като Национален системен интегратор и компания, която създава и поддържа ключови информационни системи с национално значение, за нас беше важно да внедрим система за борба с корупцията и подкупите", изтъкна изпълнителният директор Ивайло Филипов.

Антикорупционната политика обхваща както всички служители, така и бизнес партньорите, и клиентите на "Информационно обслужване".

Основните цели за борба с подкупването на компанията са насочени към осигуряване и поддържане на системи за финансово управление и контрол за постигане на ефективно управление на средства, развитие на надеждна система за управление на човешките ресурси, повишаване на организационната ефективност и институционално развитие, ефективно управление на работните процеси в условията на непредвидени обстоятелства и развитие на информационни технологии, ефективно противодействие на корупцията и други.

ISO 37001:2016 е международен стандарт за системи за управление за борба с подкупването. Той е създаден въз основа на най-добрите международни практики за намаляване на рисковете и разходите, свързани с възможни корупционни практики. Стандартът определя изисквания и препоръки за разработване, внедряване, поддържане, преглед и подобряване на система за управление за борба с подкупването.