Общинският съвет в Казанлък даде четири предложения за подобряване на обществения ред в града след масовият бой в центъра на първия учебен ден.

Председателя на общинския съвет в Казанлък - Николай Златанов представи предложенията като заяви, че в града се работи постоянно по въпроса.

Първото искане е осигуряване на допълнително видеонаблюдение в района на магазин "Гергана" в кв. "Изток" и района на намиращите се наблизо до ромския квартал "Кармен" жилищни блокове.

Второто предложение е насочено към служителите на МВР за осигуряване на допълнителен щат служители за осъществяване на контрол по наредбите на общината.

По думите на председателя Златанов в града имало полицейски служител, който идва на работа само по няколко часа и допълни, че е занижено полицейското присъствие в района на кв. "Кармен".

Жители на Казанлък настръхнаха заради масов бой в първия учебен ден

Жители на Казанлък настръхнаха заради масов бой в първия учебен ден

Съветниците от БСП искат извънредно заседание и изслушване на кмета

Следващото искане е осигуряване на допълнителен полицейски патрул в района на кв. "Изток" и кв. "Кармен".

Четвъртото предложение е свързано с образование. Според Златанов общественият ред зависи от нивото на образованост на децата.

Предложението е за единни разходни стандарти за финансиране на училищата, като средствата да бъдат обвързани с показаните от учениците резултати. Тук влизат резултати от национално външно оценяване, матури, участие в олимпиади или състезания.

По думите на Николай Златанов предложенията са направени въз основа на сигнали на гражданите, които са получени в общината.

Припомняме, че на 17 септември в центъра на Казанлък се разигра масов бой, което породи напрежение сред жителите на града.

Зам.-началник на полицията в Казанлък Христо Петров заяви тогава, че инцидентът е между две групи младежи и е бил на битова основа.