Масов бой в първия учебен ден породи напрежение сред жителите на Казанлък, съобщи Нова телевизия.

Те обвиниха кмета и полицията, че умишлено крият информация по случая. Местните се събраха на протест срещу престъпността. Целта е да бъдат взети мерки.

"Инцидентът е между две групи младежи и е на битова основа", заяви пред Нова телевизия Христо Петров, зам.-началник на полицията в Казанлък.

Първоначалната версия е, че причината за сбиването е момиче. Пасторът от ромския квартал заяви, че в региона няма етническо напрежение.

Въпреки това жителите на Казанлък не са спокойни, защото случаите на ромска агресия са изключително много.

Подадени са множество сигнали, но те не са получили адекватна реакция.

Във връзка със случая общинските съветници от БСП в града настояват да се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. На сесията да бъдат изслушани кметът на общината, РУ на МВР - Казанлък, Районна прокуратура, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Отдела "Закрила на детето".

Според тях трябва да се набележат спешни мерки за превенцията, контрола и гарантиране сигурността и спокойствието на гражданите.

По думи на местните съгражданите им се притесняват да изразят мнението си по въпроса, защото след това получават натиск от работодателите си с цел да се запази етническият мир.

Те твърдят, че е трудно да се работи с местната администрация, тъй като те толерират свои хора.

Жителите се притесняват и от репресии заради двойното отношение.