Изоставената от майка си Лилия в кооперация в Пловдив 11-месечна Владислава е посрещнала Коледа в приемно семейство, съобщи "Монитор".

Както бе съобщено по-рано, момиченцето ще остане там, докато социалните се убедят, че родителите му са в състояние да се грижат за него и им го върнат. Те уточняват, че мярката няма определен срок, но през това време майката ще може да вижда детето си по график, за да не се прекъсва връзката между двете.

За момента майката е заявила, че не е в състояние да си прибере детето, тъй като няма къде да живее и не работи. Биологичният баща пък не е припознал детето и обяснението е, че Лилия все още официално не е разведена със съпруга си.

Припомняме, че преди 2 седмици 33-годишната майка на 3 деца Лилия остави детето си след семеен скандал, но по-късно заяви, че действията й са били от отчаяние, защото не намира подкрепа нито при своите, нито при роднините на бащата на малката, с когото  живее на семейни начала.

Стана ясно обаче, че жената не за първи път изоставя децата си. Малката Владислава е била оставяна веднъж, като след месеци в приемно семейство е била върната на майка й. Другите й две деца пък живеят при прабаба си.