Засечено е масово разпространение на спам-вирусен имейл. Трето лице спекулира с името на известен онлайн кредитор - Credissimo.

Фирмата веднага уведомила МВР и Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни. От Credisiimo заявиха готовността си да сътрудничат на властите.

"Не е извършена хакерска атака към фирма Кредисимо и тяхната база данни, като фирмата не стои зад разпращането на тези съобщенията." Това е становището на службата за Борба с компютърни престъпления след направена незабавна проверка.

Снимка 323360

Източник: Credissimo

Хакерите използват името на фирмата с цел да заблудят получателите. Подвеждащият мейл цели инсталирането на вирус. От компанията предупреждават, че в никакъв случай не трябва да се отваря писмото и прикачените файлове. Те съветват да изтриете съобщението незабавно.

Във фалшивото писмо, представено от името на Credissimo се посочва, че клиентът има просрочени задължения, като се изисква в кратък срок да бъде платена "дължима" сума.

Отново хакери ни подмамват през данъчните

Отново хакери ни подмамват през данъчните

Фалшиво иска достъп до електронната ни поща

Фалшивите писма са със следното заглавие: Покана за плащане на просрочено задължение/за доброволно изпълнение.

Много хакераски атаки злоупотребяват с имената на на световни лидери, със спечелено потребителско доверие като PayPal, Google, Amazon, Netflix, eBay, Apple. Съвсем скоро в България хакерска атака бе направена със сайта на Националната агенция по приходите.