Започна кампанията за безплатно кастриране на дворни домашни кучета, организирана от Столична община.

Кампанията се осъществява със съдействието на Общинското предприятие "Екоравновесие" и се реализира за трета година поред.

В рамките на инициативата домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. За максимално улеснение на стопаните ще бъде осигурен и безплатен транспорт за пренасянето на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника "Връбница".

"С тази кампания се обръщаме към собствениците на дворни домашни кучета, предоставяйки им една наистина уникална цялостна безплатна услуга. Ползите за домашните кучета - както здравословните, така и социалните - са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази кампания е особено важна и поради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата". Това заяви зам.-кметът по Околна среда в СО Йоана Христова.

Тазгодишната кампания ще продължи до края на годината. Всички, които имат желание да включат домашните си любимци, могат да заяват това на телефон 02 9314160 или в сайта на www.ecoravnovesie.com.

В кампанията през 2016 година на безплатна кастрация и имунизация са преминали близо 1 000 домашни дворни кучета, допълват от СО.

Снимка 354197

Източник: "Екоравновесие"