КЕВР изиска "Топлофикация София" да обясни причините за продължителното прекъсване на топлоподаването към столичния кв. "Дървеница".

В тридневен срок дружеството трябва да информира Комисията за плановите и аварийни прекъсвания в периода от 1 май до 1 октомври за клиенти в ж.к. "Дървеница" - конкретните абонатни станции, броя на засегнатите клиенти, датата и часа на преустановяване и възстановяване на топлоподаването.

От "Топлофикация София" трябва да обяснят конкретните причини за прекъсванията - дали ремонтите са били планови или аварийни, абонатите били ли са своевременно уведомени за тях, както и да посочат причините за просрочванията. За тези случаи дружеството трябва да информира дали предвижда неустойки за недоставената услуга.

Столичани събират подписи против безобразно дълъг ремонт на Топлофикация

Столичани събират подписи против безобразно дълъг ремонт на Топлофикация

Столичани питат топлофикация как да се пазят от COVID- 19 при липса на топла вода

Енергийният регулатор очаква топлофикационното дружество да предостави и изчерпателен доказателствен материал, който да показва датите на уведомяване на клиентите при планови прекъсвания и датите на възстановяване на топлоподаването.

От КЕВР посочват, че в началото на летните ремонти са призовали "Топлофикация София" да потърси възможности за оптимизация на планираните дейности за максимално ускореното им изпълнение и да не се допуска създаване на обществено напрежение. По тази причина се изисква да бъде представен и анализ на причините, довели до удължаване на срока за извършване на плановите ремонти, както и да бъдат посочени средства и срокове за компенсиране на клиентите в случаите на забавяне на възстановяване на топлоподаването.

Два месеца без топла вода в четири големи квартала на София

Два месеца без топла вода в четири големи квартала на София

От 15 юни до 15 август