Граждани се събраха тази вечер пред сградата на СДВР на контрапротест срещу антиправителствените демонстрации, предаде БНР.

Около 19:00 ч. хората отидоха при централния вход на СДВР и дълго ръкопляскаха в знак на подкрепа за това, което върши полицията.

Част от участниците в проявата се насочиха към румънското посолство на бул. "Ситняково", заявявайки през цялата вечер там ще има хора, за да не се позволи нова блокада на кръстовището от страна на антиправителствения протест. Те се ангажираха всеки ден при посолството да дежурят граждани, които ще се грижат да има нормално придвижване през това ключово кръстовище.

Утре през деня контрапротестиращите ще внесат подписка, с която настояват полицията да влезе в своите правомощия и да бъдат премахнати блокадите и палатковите лагери в центъра на София.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР.

43-а вечер на протести: Обстрел с яйца, домати и тоалетна хартия срещу МВР

43-а вечер на протести: Обстрел с яйца, домати и тоалетна хартия срещу МВР

Остават блокирани трите основни кръстовища...

С петицията, която предстои да бъде внесена в СДВР, хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако е така, полицията да влезе в правомощията си и да премахне блокадите в центъра на София, настояват участниците в днешната акция.

"Ние като граждани искаме възстановяването на нашите конституционни и граждански права. Искаме да можем да живеем вече нормално." - коментира Марияна Дочева, една от организаторките на подписката.

Хората се обявиха за мирно протичане на антиправителствените протести - без ескалация и без насилие.

Протестът приключи към 21.00 часа.