Спокойно протече 43-ата вечер на антиправителствени протести в София, предаде БНР.

Хората бяха по-малко в сравнение с предходни вечери. Техните искания остават същите: оставка на правителството и на главния прокурор, машинно и дистанционно гласуване, предсрочни избори и свикване на ВНС за промени в конституцията.

Продължават да са блокирани трите основни кръстовища в столицата.

Междувременно протестиращи в Пловдив блокираха моста при Международния панаир. Те направиха импровизирани барикади, с които спряха движението през съоръжението.

Контрапротест пред СДВР: Ако протестът е незаконен, блокадите да бъдат премахнати

Контрапротест пред СДВР: Ако протестът е незаконен, блокадите да бъдат премахнати

5000 подписа за по-малко от 24 ч...

Протестиращите в София посрещнаха с ръкопляскания информацията, че задържаният за нападението над колата на бул. "Ситняково" в понеделник е освободен под гаранция.

"Тази вечер ще имаме нова цел. Ще обърнем внимание на министъра на "вътрешните болести", че работата му не е да бие хората зад колоните, а да опазва гражданите и тяхното имущество, а не политиците и корупцията." - заяви един от организаторите на протестите адвокат Николай Хаджигенов.

"Чистенето на МВР трябва да започне от някъде - сега отвън, а от 2 септември и отвътре", допълни той.

След думите на Хаджигенов шествието отиде "на гости" на Министерството на вътрешните работи. Малко след това към сградата на МВР полетяха яйца, домати и тоалетна хартия.

Обстрелът срещу институцията премина под наслова "омлет по милиционерски", със скандирания "Мафия" и "Оставка".

След това демонстрантите тръгнаха по бул. "Васил Левски", преминаха през блокирано кръстовище при Ректората на СУ и към 22.00 часа пристигнаха на Орлов мост, където протичаше рок и метъл концерт.

Валентин Танев: Виждам хибридни ходове в протеста

Валентин Танев: Виждам хибридни ходове в протеста

България трябва да продължи да бъде член на ЕС, НАТО...

По-рано през деня организаторите на протеста от Отровното трио публикуваха във Фейсбук отчет на събраните до момента пари по сметка с титуляр адв. Николай Хаджигенов, чрез която се подпомагат финансово дейностите на протеста.

Малко над 65 хиляди лева са събрани досега, като от тях са похарчени 17 570 лева.

Организаторите обявиха, че с тях са били закупени палатки, тенти, спални чували, стикери, плакати, знамена, храна, вода, столове и маси. Освен това част от парите са отишли за озвучаване, кабели, мегафони, транспорт и популяризация в интернет.

От Отровното трио твърдят, че върху сумата ще бъде платен законно дължимият данък.