52% от българите одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Това показва проучване на "Тренд", проведено в периода 1 - 5 април.

И докато малко повече от половината ни сънародници подкрепят действията на правителството, то по-малко одобрение събират тези на президентската институция - те се одобряват от 43% от българите, а други 30% не ги одобряват.

Снимка 474815

Източник: Тренд

От своя страна парламентът е институцията, към която делът на неодобрение към действията им е по-висок от дела на одобрението - 47% на 35%.

Малко над две трети от анкетираните пък смятат, че Националният оперативен щаб се справя с работата си, а само 18% не са на това мнение.

Снимка 474819

Източник: Тренд

66% от анкетираните посочват, че имат положително отношение към Венцислав Мутафчийски, а едва 15% имат отрицателно.

Положителното отношение към премиера Бойко Борисов е 53%, докато негативното - 34%. Към президентът Румен Радев пък се отчита 49% положително отношение и 27% отрицателно.

Тодор Кантарджиев и Ангел Кунчев също са с по-високи дялове на положително отношение спрямо отрицателното. Тодор Кантарджиев е съответно с 39% положително отношение и 14% отрицателно, а Ангел Кунчев с 33% положително и 16% отрицателно. Отчита се сравнително по-високи нива на неразпознаваемост към тези лица.

Томислав Дончев е с положително отношение от 33% и с отрицателно 27%.

Кирил Ананиев и Владислав Горанов са с по-високи дялове на отрицателно отношение за сметка на положителното. Корнелия Нинова е с 51% отрицателно отношение и едва със 17% положително.

Снимка 474812

Източник: Тренд

35% от българите искат още по-строги мерки срещу коронавируса

35% от българите искат още по-строги мерки срещу коронавируса

67% подкрепят удължаването на извънредното положение