Между 40 и 50 граждани се събраха на протест пред Народното събрание. Това е втория ден от демонстрацията им, обявена като протест на българите в чужбина и за смяна на системата.

Вчера инициативата събра няколко стотин души за няколко часа пак на същото място.

С няколко български знамена и днес протестиращите викат оставка и призовават да си ходят политиците и политическите партии. Според тях държавата ограбва 7 милиарда годишно от народа.

Оставка, съд и смяна на системата искат протестиращи пред парламента
Обновена

Оставка, съд и смяна на системата искат протестиращи пред парламента

Протест на българите зад граница

Възрастна жена рецитираше "Аз съм българче". За днес е обявено и шествие до Министерски съвет. Наблюдава се отново полицейско присъствие.

Протестиращите искат промяна на Конституцията и смяна на модела на управление, като предлагат България да се управлява по швейцарския модел с референдуми.

За 26 септември е обявен протест пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат и петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България.

Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов, който е издател на "Будилник" в Лондон, който в края на миналата седмица на брифинг обяви, че зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина.

Те са обединени от групата във "Фейсбук", озаглавена "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии".

Припомняме, че вчерашния протест беше наблюдаван заради появила се информация за очаквани провокации, включително и в сградата на президентството, където по традиция се проведе Ден на отворените врати.

Такива провокации и напрежение не се случиха.