Хиляди протестиращи българи, част от които живеещи зад граница, се събраха пред сградата на Народното събрание, за да искат смяна на модела на управление.

Без напрежение и провокации започна протеста, придружаван с викове "Оставка" и "Мафия", освиркване и надути вувузели. Протестиращите развяват трибагреника.

Да си върнем нацията, призова един от протестиращите. Те се обявиха срещу начина на отдаване на концесии, срещу високите цени на тока, парното и водата.

Протестиращите искат промяна на Конституцията и смяна на модела на управление, като предлагат България да се управлява по швейцарския модел с референдуми.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от групата във "Фейсбук", озаглавена "Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов, който е издател на "Будилник" в Лондон.

Цялото СДВР на крак за охраната на София, очаквали провокации

Цялото СДВР на крак за охраната на София, очаквали провокации

Изпратени са и допълнителни части на "Жандармерията"

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради очаквани провокации. Такива към момента няма.

Заявката на сънародниците ни е за безсрочен протест за сваляне правителството на Бойко Борисов от власт и смяна на системата на управление.

Сънародниците ни зад граница протестират и пред българските посолства по света. Протестът ще продължи три дни. Следващият ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България.

След това ще има нови протести през около месец-два. Протестът е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата". Организира се във "Фейсбук" и се финансира от платформа с дарения. Според организаторите на протеста на българския народ му е "обявена война от тази управляваща мафия".

Дончева убедена: Изборите не променят нищо, трябва революция

Дончева убедена: Изборите не променят нищо, трябва революция

Европа крепяла статуквото в България

В един момент протестиращите се приближиха към сградата на законодателния орган. Йоло Денев, който подкрепя всяко гражданско недоволство, проби полицейския кордон и се просна на стълбите пред парламента. Движението по булеварда бе затворено.

По-късно множеството запя Химна. След това скандира "Убийци!", както и "Българи юнаци". Гордея се с вас, подчерта един от организаторите на протеста. Той обяви, че ако няма смяна на системата, нищо нямало да се промени.

Мария Габриел (българският еврокомисар, б.р.) е шефката на новото Гестапо, скочиха протестиращите. Той отправи специален призив към медиите да отразят протеста, без да прикриват истината. Събралите се заканиха още "Всеки ден ще е така до победата!", като в един момент този лозунг бе трансформиран на "Всеки ден ще е така до оставката!" Те рецитираха и стихове от българската революционна класика.

МВР е засякло сигнал, че русофилски формирования готвят преврат

МВР е засякло сигнал, че русофилски формирования готвят преврат

Радев да обяви извънредно положение днес...