Многодетна майка в Пловдив отказала да се грижи за 8-годишното си дете, което е със сърдечна недостатъчност и неврологични проблеми, пише БНР.

Първоначално жената е заявила, че изоставя детето си заради лошото му здравословно състояние. След разговори със специалисти майката променила донякъде мнението си.

"Майката още не е подписала декларация за пълно осиновяване, но се съгласява, ако детето бъде настанено в център с медицински грижи, да се виждат редовно", заяви за националното радио Надя Танева от пловдивската дирекция "Социално подпомагане".

На този етап настаняването на детето при приемно семейство не е възможно.

Социалните служби продължават да полагат грижи за детето и неговото семейство, така че да се стигне до най-доброто решение за бъдещето на момичето.

По думите на началника на педиатричната клиника към болница "Св. Георги" в Пловдив Иван Иванов детето е в тежко, но стабилно състояние. Нямало опасност за живота на момичето.
"Включено е в програмата за трансплантация, но засега това не е реалистично", допълни Иванов.

Детето е лекувано в същата болница през месец август миналата година. От януари се наложило момичето да остане за продължително в болницата. В по-голямата част от престоя си в болницата момичето е било с придружител от семейството, като за него са се грижили и доброволци.