Министерството на вътрешните работи подпомогна 92 деца на загинали и пострадали служители от системата с 300 лв. по случай пролетните празници.

На седем от тях, завършващи средното си образование, са преведени и по 700 лева.

Средствата са набрани в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

По 300 лева получиха всички 92 деца, подпомагани от инициативата към днешна дата. Финансовата помощ по повод пролетните празници стана възможна благодарение на всички дарители, които са опора в ежедневието на децата, споделящи обща съдба.

Традиция е всяка година част от набраните средства да бъдат заделени за децата от кампанията, които завършват средното си образование. През 2020 г. на седем зрелостници - момичета и момчета от градовете Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Разград, Смолян, София и Стара Загора - са преведени по 700 лева.

Служител на Второ РУ - СДВР пък направи жест към децата на своите колеги, жертвали себе си в името на служебния дълг. Полицаят, работещ на първа линия в условията на извънредно положение, дари за кампанията на МВР индивидуалната си награда в размер на 650 лева, осигурена от правителството.

МВР благодари на всички, които са показали своята подкрепа и са направили дарения.