Само посетители със зелен сертификат ще бъдат допускани на Немския коледен базар в София, който ще бъде открит днес в Градската градина. Това стана ясно от изказване Теодора Бреме, управител на фирмата организатор, пред БТА.

На базара обаче няма да е задължително да се носят маски.

Деца ще бъдат допускани само с възрастен придружител, който представи зелен сертификат.

"Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни вкусове. Той намери своето място в сърцето на всеки един българин. Още след първото ни издание, което беше през 2011 г., започна вълна на организация на подобни коледни базари в цяла България с дървени къщички и шатри, където хората могат да се събират във времето преди Коледа. Въпреки пандемията, със загриженост за себе си и за околните, можем да имаме коледно настроение и през тази година", посочи Теодора Бреме.

Коледните базари в София без маси за консумация

Коледните базари в София без маси за консумация

Продължават проверките за спазване на мерките

Тя допълни, че цените на храните и напитките, предлагани на базара, няма да се повишават, а част от кулинарните изделия се приготвят специално в Германия.

На откриването на събитието тази вечер дядо Коледа ще раздава бонбони на най-малките посетители. Ще звучат немски и австрийски шлагери, изпълнени от Армин Ян Хофман.