Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия.

Работата на машините в районите със снеговалеж продължава като броят им ще се увеличава взависимост от интензивността на снеговалежа.

От АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

За днес и утре Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време над цялата страна.

Поради снегопочистване в момента е ограничено движението на МПС над 12 тона по пътя Велико Търново - Севлиево - пътен възел "Коритна" на територията на област Ловеч.

Заради влошените метеорологични условия също е ограничено движението за МПС над 12 тона по пътя Девин - Михалково, както и за камиони с ремаркета и полуремаркета.

От агенцията апелират шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и на денонощен телефон.