Променя се организацията на движение по някои участъци на автомагистрала "Хемус" в посока Варна в петък и събота за тежкотоварните автомобили, съобщиха от АПИ. Причината е очакваният засилен трафик в края на работната седмица и ремонт на тунелите "Топли дол" и Правешки ханове".

В неделя (7 януари) от 14 до 20 ч. ще бъде ограничен трафикът в посока София.

Ограничението за петък и събота засяга участъка между 30-и до 47-ми км. Движението ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на АМ "Хемус" по пътна връзка "Витинска река", ще продължава по път I-1 София - Ботевград и път II-17 до пътен възел "Ботевград" при 47-ми км, където ще се връща на автомагистрала "Хемус". При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел "Правец" (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел "Осиковска Лакавица" (при 60-и км).

В неделя (7 януари) от 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т от 60-ти до 52-ри км на автомагистрала "Хемус" в посока София. Трафикът на камиони ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел "Осиковска Лакавица" (при 60-и км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел "Правец" (при 52-ри км). При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел "Ботевград" (при 47-ми км) по път II-17 и по път I-1 София - Ботевград до пътна връзка "Витинска река" (при 30-и км) на АМ "Хемус".

Ограничават трафика на тирове в областите Враца, Ловеч и Плевен

Ограничават трафика на тирове в областите Враца, Ловеч и Плевен

Мярката е необходима за извършването на строителни дейности.