Настаняват в приемно семейство оставеното бебе между блоковете в столичния квартал "Обеля", съобщи Нова телевизия.

"Случаят с изоставеното между блоковете новородено бебе в квартал "Обеля", е феномен. Досега не сме имали майка, която да отрича бременност и раждане”, каза Денка Спирова от Агенцията за социално подпомагане.

Майката е работеща българка с още две деца. Според социалния работник, много е вероятно тази бременност да е била крайно нежелана. Тепърва разследващите и социалните ще установяват какви са били причините бебето да бъде изоставено в храстите.

Новороденото момиченце ще бъде настанено в приемно семейство. "Има всички шансове да му се случат позитивни неща", допълни Спирова.

32-годишна жена изостави новороденото си бебе между блоковете в квартал "Обеля" преди дни. Това шокира и лекари, и социални работници. Детето е родено в баня. След това е изоставено от майката. И спасено благодарение на силния му плач.

След като изхвърля бебето, майката се прибира у дома, където живее заедно с майка си и двете си деца. Часове след като изоставила детето, отишла на преглед в болницата, в която преди година родила второто си дете.

А в това време животът на роденото от Цветанка момиченце е спасен. Жената има и други две деца - момиченце на 5 години и момченце на година и два месеца. Последната си бременност криела. Роднините на родилката не пожелаха да обяснят защо никой от тях не е спрял жената да изхвърли бебето си на улицата. Както и никой не е оказал подкрепа на жената.