Аналог на телефонния бот Наталия звъни на абонати на А1, като вече се представя под името Виктория. Обажданията бяха засечени от читатели на News.bg.

Освен името обаче е разнообразен и репертоара, а и мизата е вдигната. Докато Наталия задаваше въпрос, свързан с поръчка и получаване на пратка, Виктория предлага директно - мениджърско място в софийска фирма.

Гласът в телефона обяснява, че абонатът е спечелил конкурс. След известно време и независимо от отговора, дори и той да е опит за флиртуване, пита "А вие нали сте от София"? Но явно дори и флиртът да може да се реализира, ако абонатът е все пак от София, Виктория не се интересува от това и връзката прекъсва.

Припомняме, през юни 2023 г. Дирекция "Киберпрестъпност" към ГДБОП започна проверка по случай с телефонен бот, който събира данни за местоположението на хора чрез обаждания.

Оказа се обаче, че данни по този начин не е незаконно да се събират и не се нарушават по този начин добрите потребителски практики, тъй като информацията, която се събира, не е чувствителна.

ГДБОП проверява събиране данни за местоположение на хора с обаждания от телефонен бот

ГДБОП проверява събиране данни за местоположение на хора с обаждания от телефонен бот

Предполага се, че става дума за рекламна или маркетингова кампания