Пенсионери от цялата страна протестират пред парламента, настояват за увеличение на всички пенсии с около 22 процента и това да се заложи в бюджета за 2018 г. Хората събрали се пред Народното събрание настояват пенсиите да се преизчисляват всяка година според осигурителния доход от предходната, както и да се промени коефициентът, по който се случва това.

"Ние сме на ваша страна, заслужавате достоен живот. Продължаваме да се борим за преизчисляване на всички пенсии", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепена от народни представители от левицата на протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание.

"Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини", заяви Нинова.

"Ще го направим отново. Ще се борим докрай и за това, което сте ни поръчвали винаги - Закон за възрастните хора, който да ви гарантира достойна, социална, активна позиция и живот и на вашите години", подчерта Нинова. "Нека заедно, ние и вие, да се борим за вашите права", призова тя.

Част от пенсионерите коментират, че при увеличението на пенсиите през юли тази година, са получили между 6 и 7 лв., което е обидно и по никакъв начин не им помага да живеят по-добре.

Други протестиращи съобщават, че не са получили никакво увеличение. Всички са обединени от идеята, че трябва да има по-високи пенсии и средна пенсия от 250 лв. е крайно недостатъчна за нормален живот. 

Други техни искания са за по-добро здравеопазване и по-високи добавки.