Общественици изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов в подкрепа на действията на вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.

Професори и академици се обръщат към премиера, като изразяват категоричната си подкрепа на "инициативата на Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход".

Във Войводино вече е спокойно, уверява Каракачанов

Във Войводино вече е спокойно, уверява Каракачанов

И тази вечер засилено полицейско присъствие във Войводино

Според тях е позорно български полицаи или военнослужещи да бъдат унижавани по този начин.

Те адмирират действията на Каракачанов и смятат, че е било крайно време един държавен български мъж да заеме такава позиция и призовават тя да се превъплъти в поредица от държавнически действия.

Обществениците настояват министър-председателят да разпореди на компетентните институции да изготвят необходимите мерки така, че да се спре с посегателствата срещу живота, достойнството и имота на обикновени български граждани.

Те изразяват подкрепа и от страна на голяма част от българската интелигенция.

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

ВМРО: Кой обвинява Каракачанов в дескриминация?

Председателят на сдружение "Единство" на снимка с турското знаме и портрет на Ататюрк

Припомняме, че вицепремиерът Каракачанов нарече циганите -извършители на побоя над военен във Войводиново, "нагли" и декларира, че ще постави на обсъждане в Министерски съвет програма от мерки за справяне с циганската престъпност.

По-рано днес вицепремиерът заяви, че ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е доволно. 

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

За решение на Светия синод или ООН циганите да са роми пита Каракачанов

На 7 януари 33-годишен командос беше пребит. Първоначално в побоя участвали двама цигани - братя от махалата на 17 и на 21 години. Побоят започнал, след като командосът им направил забележка да не създават опасност на пътното платно. По свидетелски показания към биячите се присъединили и още обитатели на циганската махала.

Тази вечер е предвидено във Войводино да се организира протест на бивши военни, който протест има за цел да се изрази съпричастност към случилото се. 

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование