Oпасен мост се руши над натоварен път в софийския район "Кремиковци", съобщи Нова телевизия. Намира се между село Яна и град Бухово.

По него преди са минавали товарни вагони на бившия завод "Кремиковци". Днес съоръжението пустее и се руши.

"Мостът е опасен. Преди няколко дни от него падна парче бетон. Той не се поддържа, откакто не работи завод "Кремиковци". На ден минават над 300 коли, както и автобуси на градския транспорт. Трябва да се вземат някакви мерки, докато някой не е пострадал", заяви жител на град Бухово.

Кметът на село Яна Елеонора Ангелова отбеляза, че от два месеца, откакто е кмет при нея не са постъпвали сигнали за този мост.

От своя страна кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова поясни, че имат информация, че мостът е опасен. На 11 декември е била свикана съвместна комисия със собственика на съоръжението. На тази комисия е установено, че парапетите на моста, както и колоните му са опасни. Има ерозирала арматура и собственикът е поел ангажимент да премахне опасните елементи.

Един от тях е отстранен още преди коледните празници, допълва кметът на район "Кремиковци".

"Получихме предписания от община Кремиковци. Стартирахме процес, в който всички опасни колони бяха отстранени. Взехме решение да пристъпим към разрушаването на целия мост. Има степен на опасност, но самият надлез е здрав. Проблемни са оградните платна. Пристъпваме обаче към цялостното му разрушаване", обясни управителят на фирмата, която стопанисва надлеза, Анелия Крушкова.

Докато трае разрушаването движението трябва да се спре за минимум 2 дни.